Tábor čeká na nápor fanoušků hokeje. Město posílilo MHD i představilo parkování

zdroj taborcz.eu

TÁBOR – V pátek 12. dubna se na zimním stadionu v Táboře uskuteční šestý duel play off mezi HC Tábor a AZ Havířov. Sportovní příznivci vědí, že stávající kapacita parkování u zimního stadionu nárazově pojmout velký zájem fanoušků. Vedení města proto vyjednalo s firmou provozující MHD posílení dopravy a žádá sportovní příznivce o využití autobusů.

Jak uvedl mluvčí táborské radnice Luboš Dvořák, Tábor čeká velký páteční zápas pravděpodobně s rekordní návštěvou. Sportovní příznivci, kteří na hokej jezdí autem, vědí, že stávající kapacita parkování u zimního stadionu není schopna nárazově velký zájem fanoušků absorbovat. „Doporučujeme, pokud nejsou fanoušci v dochozí vzdálenosti, zvolit cestu autobusy MHD. Vyjednali jsme s firmou Comett Plus posílení dopravy po zápase,“ uvedl starosta Tábora Štěpán Pavlík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V pátek dne 12. dubna 2024 bude vypraven mimořádný spoj MHD linky číslo 17 po skončení hokejového utkání play off 2. ligy mezi HC Tábor a AZ Havířov. „Spoj bude vypraven přibližně patnáct minut po skončení hokejového utkání. Na spoji budou nasazeny dva kloubové autobusy. První přistavený autobus pojede do Plané nad Lužnicí. Druhý přistavený autobus pojede do Sezimova Ústí 2 Kovosvit. Informace o konečné zastávce budou zobrazeny na informačních cedulích autobusů,“ popsal Dvořák.

parkování Dvorce (zdroj Město Tábor)

Město doporučuje motoristům využít také takzvané „skryté“ parkoviště ve Dvorcích. „Vjíždí se na něj z ulice Kpt. Jaroše vedle rozestavěného bytového domu, kde je k dispozici zhruba sto deset míst. Pro zdatné fanoušky jsou k dispozici parkoviště v Jordánské ulici v lokalitě Pod Ptákem a před plaveckým stadionem,“ upřesnil mluvčí táborské radnice.

Vedení města Tábora se obrací na fanoušky, aby auta neparkovala na trávnících, chodnících, v protisměru. „Stáním aut na městské zeleni dochází k jejímu poškozování. Špatným parkováním mohou také zamezit rychlému zásahu vozů Integrovaného záchranného systému, kdyby byl potřeba,“ apeluje starosta Tábora.