Svah u Pohledu se již brzy dočká opravy, řidiči ukončení dopravního omezení

Místem se nyní jezdí kyvadlově. Foto: ŘSD ČR

HAVLÍČKOBRODSKO – Kvůli nestabilnímu svahu je provoz na silnici 1/19 u obce Pohled od loňského léta řízen kyvadlově. Nyní se blýská na lepší časy. Nejpozději v červnu by měli silničáři svah začít opravovat.

Důvodem dopravního omezení na silnici vedoucí z Havlíčkova Brodu na Přibyslav je zúžení vozovky způsobené pohybem svahu. „Kvůli náhlým geologickým změnám se svah začal sesouvat. Geologický průzkum prokázal smykové poruchy v podloží a stav byl označen jako havarijní,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Jiří Veselý.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ředitelství silnic a dálnic již na opravu vybralo zhotovitele, kterým je společnost Silnice Čáslav. „Právě v těchto dnech probíhají závěrečné přípravy. Práce bychom chtěli letos nejen zahájit, ale také dokončit,“ doplnil mluvčí.

Kyvadlová doprava je nyní vedena jízdním pásem dále od hranice svahu. „Práce na sanaci svahu bychom rádi zahájili v první polovině letošního roku. Doba pro uvedení do provozu byla se zhotovitelem smluvena na 28 kalendářních dnů,“ dodal Jiří Veselý.

Místem každý den projede na 1700 vozidel, z toho 12 procent tvoří nákladní vozidla a kamiony.

Foto: ŘSD ČR