Přijďte vysadit strom do prostějovských Kolářových sadů

Ilustrační foto

PROSTĚJOV – Termín prvního letošního komunitního sázení v Prostějově připadá na sobotu 25. května. Sázení tentokrát bude probíhat v Kolářových sadech na místě psí loučky. K výsadbě je přichystáno devět stromů, takže pokud máte zájem si některý z nich vysadit, neměli byste váhat s přihlášením.

Město Prostějov stanovilo termín prvního letošního komunitního sázení. Připadá na sobotu 25. května „Tentokrát bude oblíbené komunitní sázení probíhat v Kolářových sadech na místě psí loučky. K výsadbě je přichystáno celkem devět stromů, přesněji 7 kusů Višně chloupkaté „ Accolade“, jeden Javor mléč a jeden Javor klen,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Pospíšil. Pokud si chcete vysadit některý ze jmenovaných stromů, hlaste se na e-mailovou adresu náměstkyně prostějovského primátora Milady Sokolové milada.sokolova@prostejov.eu , která komunitní sázení iniciovala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Milada Sokolová je také předsedkyně Okrašlovacího spolku a s myšlenkou komunitního sázení přišla už před čtyřmi lety. „Tato myšlenka mne napadla mimo jiné i proto, že se mě často rodiče při vítání občánků ptají, zda je možno za jejich dítko někde v Prostějově vysadit strom, což tento projekt může některým z nich nabídnout,“ připomněla Sokolová. Od té doby přibylo v rámci této akce v katastru města více než sto stromů.

Místo sázení