„Ochutnat budete moct třeba stravu římských legionářů, trhaná masa, domácí zákusky a dezerty, borůvkové knedle, levandulové produkty, husí játra, uzeniny přímo od výrobců, grilovaného pštrosa, tvargle i domácí pomazánky. Chybět nebudou regionální piva, moravská vína, káva z lokálních pražíren, neapolská pizza, burger nebo speciality z Bali či Mexika,” láká na festival Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje. Kromě kvalitního jídla na vás čeká bublinová show, soutěže pro děti s krajskou strategií Olivie, vystoupení kouzelníka, malování na obličej nebo show baristů a kuchařů s ochutnávkami jídel.
Nový festival na pěti místech kraje
Festivalová série zahrnuje pět míst Olomouckého kraje, první zastávka byla v polovině srpna v Prostějově, další potom v Jeseníku, Náměšti na Hané a Přerově. Posledním místem teď bude Šumperk.
Mohlo by vás zajímat
Festival vznikl s jasnou vizí – posílit regionální identitu, podpořit lokální výrobce a oživit cestovní ruch. Zaměřuje se na propojení podnikatelů, kulturních a zájmových spolků, lázeňských institucí i jednotlivců, kteří mají chuť představit své produkty a nápady široké veřejnosti.
Přijďte si užít regionální chutě i program, který potrvá od 10:00 do 18:00 hodin. Vstup je zdarma. Více najdete na webu.


