„Počet dětí i dospělých, kteří potřebují dietní stravování, v posledních letech stoupá. Vnímáme proto potřebu a naléhavost tohoto tématu a snažíme se na to co možná nejlépe reagovat. Během května a června letošního roku jsme realizovali dotazníkové šetření na rožnovských mateřských a základních školách s cílem zjistit zájem rodičů o dietní stravování nebo o počtu dětí s různými intolerancemi v rámci školního stravování,“ uvedl starosta Jan Kučera. Ze 350 doručených odpovědí vyplynulo, že 16 % procent dětí je s intolerancí a dietou. Město je připraveno podpořit vybranou školní jídelnu či více jídelen v přizpůsobení přípravy jídel pro děti s intolerancemi.
Příprava pokrmů pro tyto děti vyžaduje přísné hygienické a technologické opatření i spolupráci s nutričním terapeutem. V Hranicích na Moravě účastníci viděli prostory určené k vaření a mohli se ptát na informace ohledně organizace práce, skladování surovin, prevence kontaminace a zajištění bezpečné přípravy pokrmů.

