Vážná ranní nehoda na jihu. Asistovala i letecká záchranka!

ČESKOKRUMLOVSKO – Další z řady vážných dopravních nehod se stala dnes po ránu na Šumavě. Co jí předcházelo, prošetřují dopravní policisté. Na místo musel být přivolán i vrtulník letecké záchranné služby.

Českokrumlovští dopravní policisté vyjížděli dnes krátce po sedmé hodině ranní k velmi vážné dopravní nehodě v obci Černá v Pošumaví. Řidič patrně nezvládl řízení a čekal ho čelní náraz do rodinného domu.

„Dle provedeného ohledání a šetření policisté zjistili, že řidič (ročník 1960) jedoucí od obce Hořice na Šumavě do Černé v Pošumaví pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povaze komunikace a při vjetí do obce v mírné pravotočivé zatáčce vjel do protisměru, kde přes hromady sněhu narazil do domu,“ upřesnil mluvčí Jihočeské policie Milan Bajcura.

Řidič utrpěl těžká zranění a v kritickém stavu jej letecká záchranná služba transportovala do krajské nemocnice. „Provoz na komunikaci byl částečně omezen po dobu vyšetřování nehody a odklízení následků,“ sdělil na závěr Bajcura.