Kam se chystáte na víkend? Lipno láká na obřák i extrémní maraton

LIPNO NAD VLTAVOU – Víkend se nezadržitelně blíží a s ním přichází i otázka, jak ho strávit. Milovníci zimních sportů si jistě přijdou na své právě v Lipně nad Vltavou, program je pořádně nabitý. A co se zde tedy chystá?

V lyžařském areálu se uskuteční ve dnech 9. a 10. února takzvaný Kramolínský obřák. Je to oblíbený otevřený závod pro děti i dospělé, kteří si chtějí zazávodit ve sjezdovém lyžování. „Ve Skiareálu Lipno tak budou děti moci vyzvat na souboj nejen své vrstevníky, ale i rodiče a samozřejmě naopak,“ lákají jeho organizátoři. Připraveny jsou dva druhy slalomu – obří i ten klasický. Přihlásit se mohou jak malí závodníci, tak i zkušení jezdci.

Pro ty, co chtějí zažít něco extrémního, zítra startuje Lipno Ice Marathon. A co, že to vlastně je? Jak organizátoři píší na svém webu: „Extrémní závod pro ty, kteří chtějí prověřit sebe sama v těch nejtěžších podmínkách.“ Tento závod také charakterizuje teplota vzduchu až -20 °C (ty ale letos nejspíš nečekejme), nadmořská výška 729 metrů nad mořem a také extrémní terén (led, sníh a nezpevněný povrch).

Lipno Ice Marathon 2019 – trasy (zdroj icemarathon.cz)

Vytyčeny jsou tři trasy: maraton, který měří 42 kilometrů, půlmaraton s 22 kilometry a Young guns maraton s Offspring maratonem o délce 10 kilometrů. Na každou z tras je vyměřen určitý čas k jejímu absolvování.

Přihlásit se můžete v místě prezentace v Kempu Jestřábí I, a to od 8:00 do 9:30 hodin. Startovné pro maraton a půlmaraton činní 1 200 korun, pro Young guns maraton a Offspring maraton 600 korun. Start závodu je hromadný, z pláže Kempu Jestřábí I přesně v 10:30 hodin. Více informací ohledně závodu najdete zde.