Klasika Viva přiveze Štefana Margitu. V Šumperku vystoupí poprvé

ŠUMPERK, JESENÍK – Cyklus koncertů Klasika Viva nabídne na jaře šest koncertů. Hudba v podání zvučných jmen rozezní koncertní prostory v Šumperku a v Jeseníku. Mezi největší lákadla patří vystoupení tenoristy Štefana Margity, který se v Šumperku představí vůbec poprvé.

Hned 27. února vystoupí v kostele Zvěstování Panny Marie špičkový komorní soubor Bennewitzovo kvarteto. Jesenickou Kapli rozezní 10. března vítěz mnoha domácích i mezinárodních soutěží Martin Kasík. Na stejném místě, tedy v Kapli v Jeseníku, zahraje 7. dubna držitel ceny Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti hudby Stupkovo kvarteto. Hudební těleso si ocenění odneslo za svůj projekt Konfrontace – česká komorní hudba v proměnách času.

„Za doprovodu Moravského klavírního tria, které se řadí k souborům s nejrozsáhlejším repertoárem v Evropě, vystoupí v Šumperku tenorista Štefan Margita,“ uvedl ředitel pořadatelské agentury Roman Janků s tím, že se koncert uskuteční ve velkém sále Domu kultury v Šumperku 8. dubna.  Operní pěvec získal doslova celosvětový věhlas a obdiv kritiků a publika za roli v Janáčkových operách Káťa Kabanová, Z mrtvého domu a Osud a dalších. V roce 2020 se v roli Tichona v Janáčkově Kátě Kabanové vrátí na scénu Metropolitní opery v New Yorku.

V květnu se milovníci klasiky mohou těšit na klarinetistu Karla Dohnala, který vystoupí 19. května v Kapli v Jeseníku a o den později v Šumperku v kostele Zvěstování Panny Marie.  

„Zájemci o koncerty mohou zakoupit vstupenky v pokladně DK Šumperk, na prodejních místech MKZ Jeseník či online na internetových stránkách Klasika Viva. Současně si mohou objednat kartu Klubu přátel Klasika Viva, díky které získají slevu či abonentní vstupenku, která držiteli garantuje rezervaci konkrétního sedadla, stejně jako výhodné ceny vstupenek,“ upozornil Janků.