Řidiči, pozor! Na Zlínsku začínají uzavírat silnice kvůli opravám

ZLÍNSKÝ KRAJ – Jednou z prvních stavebních akcí Ředitelství silnic Zlínského kraje zahajovaných v letošním roce na krajské silniční síti bude stabilizace silnice III/49020 ve dvou úsecích mezi Želechovicemi nad Dřevnicí a Provodovem. Práce v hodnotě přes 16 milionů korun bude financovat Zlínský kraj. Po dobu stavby bude platit na silnici úplná uzavírka.

„Stabilizace silnice bude zajištěna opěrnou stěnou s pětimetrovými profily. V místě úprav budou provedeny také zpevnění okrajů vozovky a nový kryt vozovky. Stabilizace bude realizována ve dvou úsecích o délce 480 a 60 metrů,“ sdělil náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Stavební práce budou zahájeny v březnu a ukončeny do konce června. Probíhat budou za úplné uzavírky silnice III/49020, vozidlům linkové autobusové dopravy a Integrovaného záchranného systému bude průjezd umožněn. Pro ostatní vozidla bude označena objízdná trasa vedoucí po silnicích I/49, III/49026 a III/49020 v trase Želechovice – Zlín – Kudlov – Březůvky – Provodov.