Kam míří nejlepší lezci? Na Český pohár v boulderingu

JESENÍK – Tuzemská boulderingová špička se o víkendu sjede do městské sportovní haly v Jeseníku. V lázeňském městě se totiž bude rozhodovat o národní boulderingové reprezentaci.

Rock Point Český pohár v boulderingu 2019 je prvním nominačním závodem v rámci seriálu organizovaného Českým horolezeckým svazem. „Na jesenický závod stavíme čtyři metry vysokou a přes dvacet metrů širokou stěnu. Začali jsme včera a během dneška bude již hotova. Poté bude následovat stavění cest, které zabere čas až do pátku,“ uvedl předseda jesenického horolezeckého oddílu a ředitel závodu David Migal.

Na stěně pak změří své síly česká boulderingová špička. V sobotu 2. března se uskuteční závod mládeže a soutěž dospělých. Neděle pak bude patřit „boulderingovému potěru“ ve věkových kategoriích do 14 let.

Diváci si tedy rozhodně přijdou na své a ti nejodvážnější se mohou na stávající lezecké stěně zúčastnit soutěže v lezení na rychlost. Přestávky mezi závody zpestří vystoupení mažoretek a o skvělý zážitek se postará světelná show. Chybět nebude ani hudba v podání kapely jesenických gymnazistů.