Zázrak na přejezdu v Heřmaničkách! Rychlík smetl nezodpovědného řidiče

HEŘMANIČKY  – Červená výstražná světla a zvukový signál oznamující přijíždějící vlak, nechal zcela klidného dvaatřicetiletého řidiče Superbu, který vjel na železniční přejezd právě ve chvíli, kdy tudy projížděl rychlík. Že nedošlo k tragédii je téměř nepochopitelné.

Na přejezdu došlo ke střetu s rychlíkem, který mířil z Prahy doo Českých Budějovic. Svým nezodpovědným jednáním řidič ohrozil nejen svůj život, ale i několika desítek dalších lidí, kteří ve vlaku cestovali. Bylo velké štěstí, že nikdo neutrpěl žádné zranění. “Došlo ke střetu s lokomotivou, následkem kterého bylo vozidlo odhozeno zpět mimo koleje. Řidič, který v něm byl sám, vyvázl nezraněn, stejně tak neutrpěla zranění žádná z dalších zúčastněných osob,” informuje tisková mluvčí Eva Stulíková.

Při nehodě navíc uniklo z lokomotivy několik stovek litrů transformátorového oleje a došlo tak k vážnému ohrožení povrchových vod. Na pokyn pracovníka Odboru životního prostředí Votice byla na místo povolána specializovaná firma, která musela kontaminovanou zeminu odstranit. Předběžná škoda celé nehody tak stoupla na osm set tisíc korun. Alkohol v dechu řidiče i strojvedoucího vyloučili policisté na místě orientační dechovou zkouškou. Řidič osobního vozu je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za který mu v případě odsouzení hrozí odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo zákaz činnosti.