Nehoda na Šumavě si vyžádala zásah letecké záchranky

PRACHATICKO – Uplynulý víkend byl bohužel ve znamení další z řady vážných dopravních nehod. Na Prachaticku totiž došlo ke střetu dvou osobních automobilů. Na místě musel zasahovat i vrtulník letecké záchranné služby.

Dopravní nehoda se stala včera v podvečer po sedmnácté hodině, a to ve Vimperku na výjezdu z města směrem na Čkyni. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla VW Touran,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová. Podle jejích slov vyjel z dosud nezjištěných příčin vlevo do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Hyundai Atos.

Řidič z tohoto vozidla utrpěl těžká zranění, která si vyžádala transport leteckou záchrannou službou do nemocnice. „Jeho tři spolujezdci skončili rovněž v péči lékařů s přesně nezjištěnými zraněními,“ dodala mluvčí Martina Joklová.

Dopravní nehoda ve Vimperku (zdroj PČR)

U podezřelého řidiče dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu v dechu, u druhého řidiče je alkohol předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda na obou havarovaných vozidlech činí odhadem 350 000 korun. Provoz byl na místě omezen zhruba do půl osmé. „Přesnou příčinou a bližšími okolnostmi dopravní nehody se nyní zabývají prachatičtí kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělila mluvčí prachatické policie Martina Joklová.