Řidiči pozor! Jihočeskou metropoli čeká omezení v dopravě

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Řidiči v Českých Budějovicích by se měli obrnit trpělivostí. V nejbližších dnech je totiž čeká uzavírka jedné z ulic v Suchém Vrbném, bude se zde k měnit parní potrubí. Kdy k uzavírce dojde a jak dlouho potrvá?

Výměna už nevyhovujícího parního potrubí za horkovodní začala již v loňském roce a práce na něm jsou naplánované až do konce letošního roku. O dočasných uzavírkách a dopravních omezeních budou dle českobudějovického magistrátu obyvatelé včas informováni.

Aktuální uzavírka se týká Dobrovodské ulice v úseku od světelné křižovatky U Lávky po Vodní ulici. Začne již příští pondělí, tedy 11. března a potrvá až do 31. května. Během ní dostane tento úsek i nový asfaltový povrch. Přilehlé ulice v Suchém Vrbném zůstanou průjezdné a objízdné trasy budou vyznačeny.

„Horkovody představují nejefektivnější způsob distribuce dálkového tepla, a proto jejich rozšiřování věnujeme velkou pozornost,“ říká Martin Žahourek, člen představenstva Teplárny České Budějovice. Nový horkovodní systém je budován většinou po trase původního parovodu a mimo topnou sezónu. Ale ani nyní se zákazníci teplárny nemusí obávat o své teplo. Ta jej zajistí provizorním propojením.

„Každá taková investice v ulicích omezuje motoristy i chodce. Uvědomujeme si to, a proto je naši snahou provádět je v co nejkratších termínech, s co nejmenším dopadem do veřejného prostoru,“ uvedl Martin Žahourek. Dle jeho slov se tato dočasná omezení vyváží pokročilými technologiemi, které jsou efektivnější, snižují provozní ztráty, a tedy i množství spáleného uhlí a vypouštěných emisí.