Školačka vystoupila z autobusu a vzápětí ji srazilo auto

SLANÝ – V malé obci Želenice s pouhými 195 obyvateli srazilo v úterý dopoledne auto jedenáctiletou dívku. Školačka vystoupila z autobusu a chtěla přejít silnici kousek od přechodu pro chodce.

Převoz do Prahy

Po vystoupení z linkového autobusu začala dívka přecházet silnici nedaleko přechodu pro chodce a došlo ke střetu s projíždějícím osobním vozidlem jedoucí ve směru do Knovíze.  Alkohol byl u třiatřicetiletého řidiče na místě dopravní nehody ihned vyloučen. Zraněná dívka byla záchrankou transportována z místa dopravní nehody do jedné z pražských nemocnic na vyšetření. Dopravní nehoda je stále v šetření.

Důležitý je oční kontakt

Podle statistik jen od začátku roku do konce února 2019 vyjížděli kladenští dopravní policisté už k patnácti dopravním nehodám, jejichž účastníky byli chodci. Opakovaně vyzývají chodce a řidiče, aby dodržovali bezpečnostní předpisy  a vzájemně se respektovali.  Rodiče by měli opakovaně poučit děti, že než vstoupí do vozovky a přejdou na druhou stranu, je nezbytné se vždy rozhlédnout. Řidiči, jakmile usednou za volant, se zase musí zase plně věnovat řízení a dbát dopravních předpisů. Velmi důležitý je v případě přecházení silnice také oční kontakt, chodci ani řidiči ho bohužel často nepoužívají.