V Písku si v nejbližších týdnech knihu nepůjčíte. Důvod?

PÍSEK – Na konci měsíce února jsme vás informovali (zde) o tom, že nová písecká knihovna se brzy dočká svého otevření. Dnes je k tomuto slavnostnímu otevření zase o kousek blíž, protože začíná stěhování ze staré budovy do nové.

Ode dneška, tedy od 20. března až do konce dubna budou uzavřena všechna oddělení Městské knihovny v Písku. Pokud máte vypůjčenou nějakou z knih, budete si jí moci užít ještě o něco déle. Výpůjční doba u takových knih pak bude pracovníky knihovny automaticky prodloužena.

Zhruba měsíc a půl tedy bude probíhat stěhování všech knižních dokumentů, kterých je v budově přes sto tisíc. Slavnostní otevření je pak naplánováno na duben letošního roku. „Termín slavnostního otevření nové knihovny a centra vzdělávání ještě upřesníme v průběhu dubna,“ vzkazuje ředitel knihovny Roman Dub.

Přesouvání knih nebudou provádět jen pracovníci knihovny. „Chceme veřejnost, pokud možno zábavnou formou, zapojit i do samotného stěhování,“ nastiňuje ředitel knihovny Roman Dub. Na 16. dubna se tak proto plánuje vytvoření živého řetězu mezi starou a novou budovou a lidé si knihy budou předávat tak, aby doputovaly do nových prostor. „Dopoledne budou pomáhat školáci a studenti a odpoledne může přijít každý, kdo má rád knížky,“ uvedla tisková mluvčí Městského úřadu v Písku Irena Malotová.