Jindřichohradecká nemocnice otevírá zrekonstruované prostory

JINDŘICHŮV HRADEC – Následná a rehabilitační péče je důležitou součástí léčby pacientů. Ti jindřichohradečtí se mohou v nejbližších dnech těšit z toho, že rekonvalescenci budou absolvovat v nových prostorech nově zrekonstruovaného pavilonu A. Kdy k tomu dojde a kolik finančních prostředků rekonstrukce „spolkla“?

Slavnostní otevření Oddělení následné a rehabilitační péče Nemocnice Jindřichův Hradec (konkrétně stanice „B“) v pavilonu A proběhne již tento čtvrtek 28. března 2019, a to od 14:00 hodin. Toto otevření tak zcela uzavře 2. etapu rekonstrukce tohoto pavilonu. Dosavadní stavební práce nemocnici celkově stály 27 milionů korun, přičemž Jihočeský kraj jí poskytl dotaci ve výši 20 milionů korun.

Za tuto částku se tak pacienti tohoto oddělení dočkají celkem 28 lůžek, vyšetřovny, tělocvičny či denní místnosti určené jak pro ně, tak i pro personál. „Nově zrekonstruované oddělení následné péče disponuje dvanácti prostornými prosvětlenými pokoji s malebným výhledem na Jindřichův Hradec a okolí,“ říká primářka Oddělení následné a rehabilitační péče MUDr. Martina Šteflová.

Pacientům, kteří potřebují mnohonásobně delší následnou péči, bude sloužit 9 lůžek pro dlouhodobou intenzivní ošetřovatelskou péči. Rekonstrukce doznala i elektrorozvodna, nově byly vybudovány dvě požární evakuační cesty a instalován je zde i nový lůžkový výtah. „Nejvíce oceňuji stropní zvedací asistenční systém umístěný ve čtyřech pokojích, který umožňuje bezpečnou manipulaci se zcela imobilními pacienty či s pacienty v bezvědomí, a tělocvičnu s pracovním zázemím pro fyzioterapeuty,“ konstatovala MUDr. Martina Šteflová a dodala: „Za zmínku stojí též vybavení celého oddělení novými elektricky polohovatelnými lůžky moderního typu. Na práci v novém prostředí se velmi těšíme a věříme, že se zde bude líbit i našim pacientům.“

Současně s touto rekonstrukcí byly provedeny i stavební úpravy prvního podlaží. Zde bylo vybudováno především zázemí pro personál, tedy šatny včetně sociálního zařízení a provozní prostory. Letos by vedení nemocnice ještě rádo dokončilo i rekonstrukci druhého patra, do kterého by mělo být přestěhováno Oddělení následné a rehabilitační péče stanice „A“.