Dojde na opravy? Krajští radní se rozhodli přidělit nemocnici další peníze

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Budova čtrnáct plicního oddělení uherskohradišťské nemocnice již před sedmi lety prošla první vlnou oprav. Obnovil se její obvodový plášť včetně střechy, oken a dveří a nyní se krajští radní rozhodli přidělit dalšího čtvrt milionu na její rekonstrukci. Modernizovat by se tentokrát mělo uvnitř.

„Tato rekonstrukce je nezbytná vzhledem ke stavu vnitřních rozvodů a instalací v budově, které jsou původní z roku 1975 a jsou tedy již morálně i technicky zastaralé,“ sdělil k tématu hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. „Vykazují celou řadu nedostatků a závad a postupem času se navíc počet těchto závad zvyšuje.“ V plánu je tedy vytvořit moderní pracoviště splňující požadavky současné legislativy.

Rekonstrukce tak čeká veškerou elektroinstalaci, kanalizaci i vodovody, instalují se nové příčky a omítky, podlahy, keramické obklady, stropní podhledy i vzduchotechnika. Nově by mělo dojít také na výstavbu ocelového schodiště do třetího nadzemního podlaží. K umožnění evakuace z budovy přibude přístavba se dvěma výtahy a schodištěm.

Celý projekt by měl zrealizován do roku 2021. Tím se dovrší modernizace komplexu vzájemně propojených centrálních budov nemocnice, které nebudou v nadcházejících pětadvaceti letech vyžadovat větší investice.