Pozor na uzavírky! Na hlavním tahu budou probíhat intenzivní opravy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – K nespokojenosti mnohokrát stačí i uzavření vedlejší uličky ve městě, když se ovšem do oprav pustí na hlavním tahu, řidiči začínají vidět rudě. Tentokrát se dopravní omezení budou týkat silnice I/35 mezi Valašským Meziříčím a Hranicemi a dotknou se i tras MHD. Pokud ovšem vše půjde podle plánu, rekonstrukce by měla být za tři týdny hotová.

Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo pustit do oprav úseku ve Valašském Meziříčí a to mezi obchodním domem Tesco a společností CS Cabot. Začít se má již 23. dubna a v prvním týdnu je naplánováno frézování komunikace za plného provozu. Od 29. dubna už však musí řidiči počítat s jednosměrnou uzavírkou, jelikož bude probíhat pokládka asfaltových vrstev a dokončovací práce. Podle harmonogramu by opravy měly být hotové 19. května.

Pro řidiče jedoucí z Valašského Meziříčí do Hranic je doporučena objízdná trasa ve směru Bynina a na souběžnou komunikaci s I/35 do Lešné, odkud se bez problému dostanou do Hranic. V opačném směru povede objížďka od okružní křižovatky u Lešné přes Lhotku nad Bečvou až k okružní křižovatce u čerpací stanice Shell.

Po celou dobu budou pro linky MHD 3 a 8 platit výlukové jízdní řády. Autobusová zastávka Deza I bude dočasně přemístěna naproti Autocentru Lukáš u boční křižovatky na Lešnou. Dojezdové časy spojů jsou upraveny tak, aby děti dorazily do školy včas.