První záchytné parkoviště v Pardubicích má fungovat ode dneška

PARDUBICE – Dnes se v Pardubicích otevírá první záchytné parkoviště. Za pět korun na celý den budou moci návštěvníci zaparkovat svá auta v areálu Masarykových kasáren na Zborovském náměstí.

Na odstavnou plochu monitorovanou kamerovým systémem se vejde téměř 400 automobilů. Nízká cena má podle radnice motivovat řidiče k tomu, aby auto nechali na kraji města a nevjížděli do centra, kde je parkovacích míst nedostatek. Pokud se toto řešení osvědčí, bude město hledat plochy pro další záchytná parkoviště.

Změna parkovného v Pardubicích se zatím ale nekoná. „Ceny parkovného v Pardubicích zatím zůstávají na stejné úrovni jako dosud. Důvodem jsou technické problémy při přeprogramování některých parkovacích automatů. Předpokládáme, že se to firmě podaří během tohoto týdne. Nové ceny parkovného by tak mohly začít platit po Velikonocích,“ konstatoval náměstek primátora Petr Kvaš.

Parkovné v Pardubicích má zdražit celoplošně. Za první hodinu se cena zvýší o deset korun, za každou další hodinu řidiči zaplatí 40 korun. Do tohoto režimu nově spadnou parkovací stání v lokalitách Tyršovo nábřeží.