Jedno auto na střeše a druhé v příkopu. Co stálo za vážnou nehodou?

KROMĚŘÍŽSKO – Dopravní policie nadále řeší nehodu, ke které došlo minulý čtvrtek ve Střílkách. Po střetu s nákladním vozidlem skončilo osobní auto na střeše a jeho řidička v péči záchranářů s těžkými zraněními. Co se přesně stalo při nehodě, která na tři hodiny uzavřela hlavní tah, není doposud zcela jasné.

„Šedesátiletá řidička osobního automobilu Ford Ecosport jela ve směru od Kožušic na Uherské Hradiště,“ sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová. „Při průjezdu pravotočivou zatáčkou z doposud přesně nezjištěných příčin přejela do protisměrného jízdního pruhu a tam se bočně střetla s protijedoucím nákladním vozidlem Fiat Ducato.“ Čtyřiadvacetiletý řidič nákladního auta se ještě na poslední chvíli snažil střetu zabránit, ale i on skončil v příkopu. Hůř dopadla žena, která se s autem na vozovce převrátila na střechu a utrpěla těžká zranění, se kterými byla převezena do nemocnice.

Přítomné hasičské jednotky se snažily co nejrychleji obnovit provoz na komunikaci. „Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny,“ upřesňuje mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. „Po celou dobu likvidace následků dopravní nehody byl hlavní tah silnice I/50 uzavřen a provoz byl znovu obnoven po více než třech hodinách.“

Kroměřížští dopravní policisté se nyní snaží dát dohromady přesné příčiny nehody. Zatím je zcela jasné, že alkohol nehrál při neštěstí žádnou roli, ovšem mladý muž za volantem nákladního auta měl platný zákaz řízení.