Ukradl sedm tun mědi za 800 tisíc a teď mu hrozí až 8 let

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Neloajálního pracovníka zaměstnávala jedna ze žďárských firem. Devětadvacetiletý muž tady postupně od roku 2016 do letošního dubna vynesl přes šest a půl tuny mědi a vydělal si tak bezmála 800 tisíc korun. Teď čelí obvinění z krádeže a hrozí mu až 8 let za mřížemi.

„Muže kriminalisté zadrželi poté, co odcizil další měď a byl na cestě do výkupny za účelem jejího prodeje,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Obviněný kradl měď v podobě lan, drátů a jejich ústřižků. Vše vynášel průběžně z areálu firmy a následně prodával do různých výkupen barevných kovů, a to na Vysočině, a hlavně na Brněnsku.
„Během jedné pracovní směny dokázal vynést kolem padesáti kilo mědi. Za odcizenou měď tak postupně vyinkasoval kolem sedmi set osmdesáti tisíc korun,“ dodala Miláčková.

Policejní komisař už zahájil trestní stíhání. „Vzhledem k výši škody byl muž obviněn ze spáchání zločinu krádeže, za což mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Případ kriminalisté dále vyšetřují a muž je stíhaný na svobodě.