Policisté na Vysočině pátrají po dvou nezletilých dívkách. Zmizely společně neznámo kam

BYSTŘICE NAD PERNŠTĚJNEM – S naléhavou žádostí o pomoc se na veřejnost obracejí žďárští policisté. Hledají dvě dívky, které v pondělí 26. září odešly ze svých domovů a poté už o sobě nedaly nikomu vědět. Pokud jste je někde potkali, oznamte to policistům na lince 158.

Dívky ve věku třináct a čtrnáct let odešly ze svého bydliště pravděpodobně v brzkých ranních hodinách. Jejich blízcí po nich začali ihned pátrat, ale nakonec se obrátili na policii. „Dle zjištěných informací je předpoklad, že dívky jsou spolu. Policisté zjistili, že se pohybovaly v prostoru vlakového nádraží, odkud mohly zřejmě pokračovat ve směru na Ústecký kraj. Nelze ale vyloučit jejich pohyb kdekoliv na území České republiky,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Starší z dívek je vysoká přibližně 150 centimetrů, štíhlé postavy. Má dlouhé tmavé vlasy a modré oči. „Na sobě měla při odchodu z domu pravděpodobně černou prošívanou bundu do pasu s kapucí, hnědobílou kostkovanou mikinu, kotníkové boty NIKE a černý batoh ADIDAS,“ doplnila mluvčí.

Mladší dívka je také štíhlá, ale o něco vyšší, měří kolem 160 cm. Má hnědé, středně dlouhé vlasy a zelené oči. Přes levé obočí má drobnou jizvu o délce 2-3 cm.

Policie po dívkách vyhlásila celostátní pátrání, jejich fotografie s popisem obdržely všechny policejní hlídky. „Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešované dívky v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala Michaela Lébrová.