Cestující autobusu našli v noci azyl v hasičárně

PROSTĚJOVSKO – Cestující v polském autobuse zažili v pondělí během cesty Českou republikou noční drama. Ničivé plameny zachvátily celý vůz. Všech 49 lidí na palubě muselo ven. Hasiči jim našli dočasné útočiště na své stanici.

„Jednalo se o polský autobus, všem cestujícím byla zajištěna přeprava náhradním evakuačním autobusem ze stanice v Olomouci. Byli přepraveni na hasičskou stanici v Prostějově,“ uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák s tím, že lidé tak na stanici měli zajištěný tepelný komfort a pitný režim.

K události došlo na 29. km na dálnici D46 ve směru z Olomouce na Vyškov. Na místě zasahovaly tři hasičské jednotky. Záchranářům se asi po půl hodině podařilo požár zlikvidovat, následovalo ochlazování a celková bezpečnostní kontrola požářiště a jeho okolí.

Doprava v místě zásahu ve směru z Olomouce na Vyškov byla dočasně zastavena. Výši škody vyčíslil vlastník vozu na bezmála 2 miliony korun. „Příčinou požáru je s největší pravděpodobností technická závada v motorvé části. Nikomu se nic nestalo,“ dodal Hošák.