Čtyři auta se ráno srazila na dálnici do Ostravy. Za šest hodin se o kousek dále srazila další dvě

VYŠKOV – Udělalo se hezké počasí a lidé vyrazili na výlety. A hned jakoby se roztrhl pytel s nehodami aut. Dnes dopoledne zkomplikovala provoz na dálnici D1 na 217 km ve směru na Ostravu u Rousínova nehoda čtyř osobních automobilů. Ke srážce došlo kolem půl desáté, pět osob skončilo v péči záchranářů.

„Ve všech případech se jednalo o lehká zranění. V jednom z aut jel mladý muž se ženou a dvěma malými dětmi. Všichni z nehody vyvázli s lehkými zraněními. Stejně jako starší muž z druhého auta,“ informovala mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

„Dnes před půl desátou dopoledne vyslalo operační středisko tři profesionální hasičské jednotky k dopravní nehodě na D1 ve směru na Ostravu poblíž Rousínova. Na místě havarovaly čtyři osobní vozy. Pět osob skončilo v péči posádek záchranné služby. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Z vozidel kromě chladicí kapaliny neunikly další náplně. Provoz na dálnici byl omezen. Po příjezdu odtahové služby pomohli hasiči s odklizením vozidel a v 11.15 hodin předali místo zásahu Policii ČR,“ přiblížil mluvčí Jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

O šest hodin později na stejné dálnici musí o pár kilometrů dál hasiči znovu zasahovat. „Zasahujeme u dopravní nehody dvou osobních automobilů se zraněním na D1, na 213,5 km směr Ostrava u obce Velešovice,“ doplnil Mikoška. Do půl šesté má být provoz na dálnici omezený.