Provést dechovou zkoušku už bylo nad jeho síly. Podnapilý řidič usnul

ZLÍNSKO – Na silnicích se občas najde výtečník, který usoudí, že je schopen řízení, ačkoliv mu v krvi kolují dvě nebo tři promile alkoholu. Výsledek dechové zkoušky třiatřicetiletého muže, který se včera v noci vypravil v autě z Malenovic do Otrokovic, zůstává prozatím záhadou. Při snaze udržet vozidlo v přímém směru se totiž potácel po vozovce zprava doleva, až nakonec zakončil svou krasojízdu ve sloupu veřejného osvětlení. Přivolaná policejní hlídka se pak nestačila divit.

Na cestu se muž vydal krátce před jednou hodinou ráno. „Po odbočení z vedlejší silnice na hlavní vedoucí do Otrokovic vjel nejprve do jízdního pruhu určeného pro autobusy, v němž chvíli pokračoval v jízdě rovně, ale moc dlouho se mu rovně jet nepodařilo,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Po krátkém kličkování vyjel mimo vozovku a narazil do sloupu.

Po nárazu zůstal ve vozidle. „Policistům se bohužel nepodařilo zjistit, kolik alkoholu koluje v organismu řidiče, protože při provedení dechové zkoušky zřejmě vlivem značné podnapilosti usnul,“ sdělila Kozumplíková. Pro muže museli nakonec přijet záchranáři, kteří ho s lehkým zraněním odvezli do nemocnice. Hodnota škody na autě byla vyčíslena na patnáct tisíc korun, zjistit míru alkoholu bylo však o něco těžší. „Množství návykové látky v těle, rozsah, charakter a závažnost zranění řidiče tak určí až lékařské vyšetření,“ uzavřela Kozumplíková.