Přijeďte na PŘÍSTAV PLNÝ ŽIVOTA na Baťův kanál! Můžete pomoci opuštěným pejskům

HODONÍN – Máte rádi pejsky a nejraději voříšky? Plánujete pořídit si nějakého pejska? Místo štěněte z nějaké množírny raději můžete adoptovat pejska z útulku. Bude vám za to neskonale vděčný do konce života. Nebo se aspoň můžete pobavit a přispět na smutné psí oči, například psích seniorů ze slovenského útulku Kopčany. Vstupné na akci je dobrovolné nebo ve formě darů pro útulky.

Akce Adopční den je organizována na podporu všem opuštěným a týraným zvířatům za účelem najít jim co nejvíce laskavých domovů a srdcí. V sobotu 15. června si od 14 hodin můžete nějakého oříška vybrat nebo aspoň přispět na opuštěné či týrané pejsky. Představeni a nabídnuti k adopci budou pejsci z několika útulku Česka i Slovenska. Každý pes je veterinárně ošetřen. Podmínkou adopce je podpis adopční smlouvy a uhrazení adopčního poplatku, který umožňuje pomáhat dalším zvířatům v nouzi.  Pokud pejskovi nemůžete zajistit nový domov, můžete ho alespoň podpořit hmotným darem, jako jsou pamlsky, granule, konzervy, obojky, hračky a jiné anebo finančně. „Letos jsme si pro Vás připravili spoustu krásných předmětů na prodej. Předměty můžete zakoupit ve stánku s označením Adopční den. Bude tu i umístěna oficiální kasička na příspěvky pro útulky. Do stánku můžete také nosit věcné dary. Vše co se vybere, se následně rozdělí mezi zúčastněné útulky,“ lákají pořadatelé. Návštěvníci, kteří přijdou na umisťovací výstavu se psem, musí u vchodu předložit očkovací průkaz s platným očkováním proti vzteklině a infekčním nemocem.

V přístavišti bude souběžně probíhat i akce Přístav plný života I., kterou pořádá Baťův kanál. „Kromě projížděk lodí DANAJ, které budou zcela zdarma, se můžete těšit na skákací hrad, hudební vystoupení a kyvadlovou vodní dopravu na veselskou hvězdárnu, kde na vás bude čekat mobilní planetárium, hry pro děti a také prohlídka hvězdárny. Koňským povozem se zase můžete vydat z přístavu až k Městskému muzeu Veselí nad Moravou, kde můžete zdarma navštívit stálou expozici a také zde pro děti budou připraveny výtvarné dílničky,“ nabízí za pořadatele Petra Korvasová. Takže neváhejte a přijeďte se pobavit i se svými dětmi nebo pejsky!