Zastávky na Dlouhé louce čekají na první cestující

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Zastávky městské hromadné dopravy v krajské metropoli, které byly nově vybudovány na Dlouhé louce, v tuto chvíli již čekají na první cestující. Lidé se tak pohodlně dostanou za nákupy i do Stromovky za sportem. Kdy je budete moci poprvé využít?

Nové zastávky MHD Stromovka se nacházejí poblíž lávky pro pěší mezi Stromovkou a parkem u řeky Vltavy. Jsou umístěny po obou stranách komunikace a pro přecházení poslouží lávka přes čtyřproudou silnici. Podle slov náměstka primátora Viktora Lavičky bylo do jejich výstavby investováno téměř pět milionů korun. Fungovat začnou již v pondělí 1. července 2019.

„Obsluhovat je budou stávající autobusové linky číslo 7 a 15. Zastávky mají přístřešky pro cestující i označníky s elektronickým zobrazením předpokládaných časů příjezdů nejbližších spojů a jejich realizace je v podstatě kladnou odpovědí města na požadavky od občanů o jejich vybudování. Cesta do Stromovky, za nákupy i sportem se tak velice usnadní,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.