Pomohli jste! Na 200 poznatků a 20 posudků usvědčilo pachatele v případě vraždy čerpadlářky

MĚLNICKO – Středočeští kriminalisté skončili v těchto dnech vyšetřování přepadení benzinové čerpací stanice a vraždy čerpadlářky v Nelahozevsi na Mělnicku a podali návrh na obžaloby. Celý spis čítá 1000 stránek.

Cena za život?

Tragédie se odehrála v noci z 2. na 3. prosince 2018, kdy na benzinovou čerpací stanici v Nelahozevsi na Mělnicku přišli dva muži maskovaní kuklami. Jeden byl ozbrojen krátkou střelnou zbraní a výstřelem z ní usmrtil 58letou ženu – obsluhu benzinky. Dvojice pak ukradla pokladnu s hotovostí 10 tisíc korun, 3 kartony cigaret a další drobnosti za zhruba 20 tisíc korun.

Vysoká odbornost

Během vyšetřování bylo podáno přes 20 odborných vyjádření na zajištěné stopy z oborů daktyloskopie, biologie, genetika, mechanoskopie, balistika, chemie, videotechnika ad. Byly zadány znalecké posudky z oboru soudní lékařství, psychiatrie a psychologie a biomechanika.

Spolupráce s veřejností

V rámci pátraní policie několikrát požádala veřejnost o spolupráci i veřejnost, a to v souvislosti s hledáním svědků, kteří mohli v době činu projíždět kolem benzinové čerpací stanice, s žádostí o pomoc při identifikace pachatelů ze záznamů z bezpečnostních kamer z benzinky a při hledání batohu, který měl jeden z pachatelů při přepadení na zádech. Lidé k odpornému činu nebyli lhostejní! Kriminalistům se sešlo na 400 poznatků z celé České republiky. Téměř polovina z nich obsahovala informace, které bylo nutné důkladně prověřit.

Vrahovi hrozí výjimečný trest

Po důkladném vyšetřování se podařilo dvojici mužů podezřelých z přepadení benzinky a vraždy čerpadlářky v polovině ledna 2019 dopadnout. Mladšího z dvojice (26) zadrželi kriminalisté v jeho bydlišti v Kralupech nad Vltavou, staršího z mužů (32) také doma ve Vojkovicích v okrese Mělník. Proti oběma bylo zahájeno trestní stíhání s vazbou, kde jsou dosud. Mladšímu hrozí vězení od 2 do 10 let, staršímu trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest.