Vydal se na výlet do Zlína. Skončil nahý u bankomatu

ZLÍN – Výlet čtyřiašedesátiletého muže ze Zlínska do krajského města dopadl neslavně. Po zřejmě veselé noci se rozhodl odebrat domů do postele. „Potíž však byla v tom, že ono „doma“ nebylo skutečně doma, ale v místnosti s bankomatem jednoho z peněžních ústavů v centru Zlína,“ objasnil mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

V úterý před půl šestou ráno si chtěl jeden klient banky vybrat peníze. Jakmile však vstoupil do místnosti s bankomatem, spatřil na podlaze ležícího nahého muže v poklidném spánku. Kromě poházených svršků se kolem něj povalovala i finanční hotovost.

Po oznámení se na místo vypravila hlídka městské policie, která muže probudila a snažila se zjistit, co se mu přihodilo. „Orientační vyšetření s výsledkem 1,7 promile napovědělo, že významnou roli sehrál v tomto příběhu alkohol. Dotyčný se na nic nepamatoval a uváděl, že jeho poslední vzpomínka se týká příjezdu do města,“ sdělil Janík.

Strážníci mu pomohli nalézt kusy oblečení, které se povalovaly různě po místnosti. „Kalhoty byly pověšeny přímo u bankomatu, ponožky a obuv byly uloženy na radiátoru,“ popsal Janík.

Přivolaná zdravotnická záchranná služba u muže provedla vyšetření, aby vyloučila zdravotní indispozici. „Protože dotyčný dokázal kontrolovat své chování, mohl nakonec z místa odejít po svých,“ uzavřel Janík.