Strašná nehoda tří aut v Kyjově. Řidička zemřela na místě, zasahoval i vrtulník. Policie hledá svědky

HODONÍN – V pondělí krátce před polednem se v Kyjově v Boršovské ulici srazila tři osobní auta. Jedna řidička byla ve vozidle zaklíněna a zraněna smrtelně, dva řidiči byli těžce zraněni.

Podle předběžného šetření mělo jedno z vozidel vyjíždět z vedlejší pozemní komunikace. Na hlavní silnici pak do něj zezadu narazilo jiné vozidlo a jedno z nich pak přejelo do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s třetím vozidlem. Následkem těchto střetů došlo ke smrtelnému zranění řidičky a těžkým zraněním dvou řidičů. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Operátoři záchranné zdravotní služby vyslali do Kyjova k nehodě vrtulník, dvě pozemní lékařské posádky a jednu posádku bez lékaře. „Zdravotníci resuscitovali ženu, která utrpěla vážná zranění, přes veškerou naši snahu se její životní funkce obnovit nepodařilo, zranění byla neslučitelná se životem. Posádky ošetřily také dva muže, zaléčily je a zafixovaly. Oba pacienti utrpěli středně těžká poranění. Po poskytnutí přednemocniční péče byli transportováni do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranné služby JMK Michaela Bothová. Podle svědků byla zemřelá místní lékařka.

zdroj: Policie ČR

Zatím není známa příčina dopravní nehody, policisté ji vyšetřují a zjišťují, jak k ní došlo. „Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího vyšetřování a případných znaleckých posudků. Policisté žádají případné svědky, kteří nehodu mohli vidět nebo místem těsně před ní projížděli, stejně jako majitele palubních kamer, aby se ozvali na telefon 974 633 260 nebo na linku 158,“ žádá mluvčí policistů Petr Zámečník.