Vezli nelegálně léky přes hranice, jsou obviněni z drogového deliktu

HODONÍN – Dopravní policisté o víkendu u Rohatce zastavili a kontrolovali projíždějící osobní vozidlo Škoda Felicia. Dvaatřicetiletou ženu policisté vyzvali k předložení dokladů předepsaných k řízení vozidla, k dechové zkoušce a orientačnímu testu na přítomnost drog.

Zatímco dechová zkouška pro řidičku dopadla dobře, test na drogy vykázal pozitivní výsledek na amfetaminy. Policisté řidičku vyzvali k provedení lékařského vyšetření s následným odběrem krve a moči, ale bezdůvodně ho odmítla. Na místě jí proto zadrželi řidičský průkaz a za odmítnutí lékařského vyšetření jí hrozí až 50 tisíc korun pokuta a dvouletý zákaz řízení.

Tím to ale neskončilo. Při obhlídce vozidla, kde ještě cestoval stejně starý spolujezdec, policisté našli desítky tablet léků, které se používají k výrobě pervitinu. „Ke kontrolované osádce si tak policisté přizvali kriminalisty, kteří si případ převzali. Zjistili, že muž se ženou léky převezli ze Slovenska přes státní hranice, což je nelegální. Po zadokumentování případu a výslechu obou aktérů, je policisté obvinili z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim hrozí až pět let odnětí svobody,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.