Turnaje v deskových hrách, swap oblečení nebo výstavy. V kavárně COWORK:S plánují různorodé akce

HUMPOLEC – Kavárna COWORK:S v Hradské ulici v Humpolci není jen obyčejnou kavárnou, ale místem, kde se můžete bavit, vzdělávat nebo tvořit. Probíhají tady totiž různorodé akce, jejichž záběr se stále rozšiřuje. Jedno však mají společné – mají za cíl spojit lidi se stejným zájmem a poskytnout jim místo, kde se mohou společně setkávat a kam se vracet.

V srpnu je tady na programu tzv. swap neboli výměna oblečení. Zájemci mohou až do 23. srpna nosit do kavárny oblečení, které je jim líto vyhodit, ale stále je v dobrém stavu. Jako poděkování obdrží poukaz na páté espresso nebo domácí limonádu zdarma. Zaměstnanci oblečení roztřídí a ve dnech 28. a 29. srpna pak rozmístí v prostorách kavárny. Každý, kdo přijde, si bude moci vybrat jakékoli oblečení a zdarma si ho odnést.

„Chceme, aby se kavárna stala místem setkávání všech skupin obyvatel. Plánujeme zachovat pravidelné odborné přednášky pro coworkery, ale také bychom chtěli uspořádat například turnaje v deskových hrách, setkání seniorů, cestovatelské besedy nebo tematické výstavy z různých, například sběratelských, odvětví. Jsme otevřeni také komukoli, kdo by chtěl uspořádat svoji akci, například nějakou tvořivou dílnu,“ uvedl předseda představenstva Coworkingového družstva Spolu Vít Skála.

Kavárna COWORK:S je sociální podnik. Jeho posláním je integrovat osoby se zdravotním handicapem do běžného života, a to při zajištění obvyklého standardu kvality služeb. Účastí na pořádaných akcí tak návštěvníci podporují dobrou věc.