Při přebírání balíku vytáhl na kurýra zbraň. Neuvěříte, jaký k tomu měl důvod!

ZLÍNSKO – Dvaadvacetiletý student z Kopřivnice si ve volném čase přivydělává jako kurýr zásilkové služby. V neděli dopoledne ale zažil v Malenovicích drama, na jaké do smrti nezapomene. „Zákazník na něj mířil zbraní, nutil ho, aby si lehl na zem a choval se velmi nevypočitatelně,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Když se mladík domlouval se zákazníkem na předání balíku, už z telefonátu bylo patrné, že pětačtyřicetiletý muž není ve své kůži. „Když se setkali, kurýr chtěl muži předat balíček, ten ale vytáhl zbraň, kterou měl za opaskem, na kurýra ji namířil a několikrát důrazně řekl, ať si lehne na zem,“ popsala Kozumplíková.

Vyděšený student udělal, co po něm chtěl. Vzápětí mu ale ozbrojený muž řekl, aby vstal, a omluvil se mu s tím, že si jen dělá legraci. Kurýr ještě předal balíček, než z místa co nejrychleji ujel a událost oznámil policii.

Jelikož nebylo jasné, zda muž zbraní nemůže ještě někomu ublížit, policisté začali okamžitě jednat. „Pod legendou se jim podařilo dostat muže z bytu, v němž bydlel, ven. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení poté agresora, který byl zjevně podnapilý, zadrželi a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži,“ uvedla Kozumplíková. Dechová zkouška u něj odhalila hodnotu přesahující tři promile.

Muž jim předtím vydal všechny zbraně a náboje, které měl v bytě. „Jednalo se o dvě plynové, dvě airsoftové zbraně a jeden znehodnocený samopal,“ upřesnila Kozumplíková. Zbraň, s níž mířil na kurýra, byla plynová.

Policisté zjistili, že za podobné jednání byl muž už jednou souzen. Tentokrát mu za výtržnictví a vydírání hrozí v případě odsouzení odnětí svobody až na osm let.