Dvojice žen chtěla skoncovat se životem. Pátrací týmy se jim okamžitě vydaly na pomoc

KROMĚŘÍŽSKO – Lze jen těžko odhadnout, jaké problémy tížily dvě ženy z Kroměřížska, že pro ně zvolily tak krajní řešení. Ukončit svůj život se rozhodly ve čtvrtek. Ženy ve věku čtyřicet a pětapadesát let si pro svůj čin zakoupily dvě balení léků a láhev tvrdého alkoholu. „Poté z Kroměříže odcestovaly autobusem do Zdounek a odtud se pěšky vydaly polní cestou směrem k Roštínu,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Jakmile přišly na zvolené místo, schovaly se do křoví. Následně pak každá z nich spolykala větší množství prášků, které zapily alkoholem. Dovést skutek až dokonce však nebylo tak jednoduché, jak si nejspíš představovaly. „Když se starší z žen udělalo nevolno a začala zvracet, mladší zavolala bratrovi a vše mu řekla. Ten ihned zavolal na linku 158,“ sdělila Kyšnerová.

Bezprostředně po oznámení se rozběhlo pátrání. Policie nechala zaměřit mobilní telefon ženy, čímž zjistila, kde by se pohřešované mohly nacházet. Hodinová pátrací akce ale měl šťastný konec. „Obě ženy jsme nalezli na polní cestě u křoví, byly při vědomí a komunikovaly. Skončily v péči záchranářů,“ uzavřela událost Kyšnerová.