Přes Kroměříž se řítil rychlostí sto šest kilometrů za hodinu. Prý jen spěchal

KROMĚŘÍŽ – Městská policie v těchto dnech přistihla řidiče Fordu, který se proháněl místní částí Hradisko rychlostí sto šest kilometrů za hodinu. Povolená je zde přitom jen maximální rychlost v obci, tedy padesát kilometrů za hodinu. „Řidič po zastavení strážníkům řekl, že spěchal,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš. Motorista se ze svého jednání bude zpovídat u správního orgánu.

Foto: Měřič rychlosti. Zdroj: Město Kroměříž

Nové zařízení na měření rychlosti má městská policie od podzimu roku 2017. Radnice ho podle starosty Jaroslava Němce pořídila proto, aby řidiče motivovala k dodržování povolené rychlosti. „Slušných se to nedotklo. Platí jenom ten, kdo pravidla nedodržuje,“ uvedl Němec. Přístroj pořizuje fotografii i videozáznam. Váží asi půl druhého kilogramu a baterie v něm vydrží devět hodin.

Podle ředitele Kubiše se strážníci zaměřují na problematická místa, kde informativní měřiče ukazují, že zde řidiči mají tendenci rychlost překračovat. Týká se to především vjezdů a výjezdů do města nebo komunikací u škol a na sídlištích, kde hrozí největší nebezpečí zranění chodců. I přes časté kontroly se najdou řidiči, kteří umí městem proletět jako muž v Hradisku. Například v červnu naměřila hlídka jinému šoférovi v Trávníku rychlost sto čtyři kilometrů za hodinu.