Mimozemský majitel Karlova mostu napadl strážníky

PRAHA – Žebrání zakazuje vyhláška města. I občanům tento způsob obživy vadí. Někdy na žebráky dokonce zavolají strážníky. Dramatický příběh se odehrál na Karlově mostě.

Osmatřicetiletý muž si opatřil plastový kelímek, klekl si na Karlův most a čekal, kdo mu tam hodí nějaké peníze. Pokora žebrajícího muže se však vytratila ve chvíli, kdy k němu přistoupil strážník okrskář, a chystal se ho vykázat z místa, kde žebral. Banální přestupek se rázem změnil v napadení úřední osoby a také vyhrožování. „Žebrající muž spustil, že je most jeho, a všichni ho musí poslouchat. Prý přiletěl z jiné planety, na pomoc mu přiletí další posily, a pozabíjí všechny lidi. A zejména strážníky,“ uvedla mluvčí městských strážníků Irena Seifertová.

Opakované výzvy strážníka nezabíraly. Naopak byl muž stále agresivnější a ke svému výkladu přidal i pěsti. Strážník tedy musel použít chvatů a hmatů, aby agresora uklidnil. Pak mu útočník plivl do tváře a znovu ho napadl. Zasahujícímu strážníkovi přispěchal na pomoc kolega a společně mimozemského žebráka zklidnili. Ovšem jen na chvíli. Pak muž sebral ze země tlumič závěsu kufru u auta a vykřikl, že má teleskopický obušek. Ohnal se po strážníkovi, který však ránu vykryl. Druhý strážník muže zajistil a spoutal. Nakonec byl pachatel předveden na služebnu Policie ČR. Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní. Napadený strážník skončil v nemocnici.