Na Prachaticku havaroval traktorista. Nevyšel mu úhybný manévr?

PRACHATICKO – Perné chvíle zažil včera odpoledne traktorista na Prachaticku. Tomu pravděpodobně nevyšel úhybný manévr a skončil převrácený na boku. Informace i s fotografiemi z nehody dnes zveřejnili dopravní policisté.

Nehoda se stala v pondělí 16. září 2019 po půl jedné odpoledne na silnici třetí třídy v katastru obce Hracholusky na Prachaticku. Traktorista jel ve směru Žitná Netolice. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý traktorista, jedoucí s traktorem Case se zapojeným přívěsem s balíky, který při projíždění levotočivé zatáčky reagoval na protijedoucí osobní vozidlo Škoda Favorit vjetím na pravou krajnici do silničního vodotoku, následkem čehož se převrátil na bok,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Martina Joklová. Naštěstí při ní nedošlo ke střetu traktoru s osobním vozidlem.

„Traktorista utrpěl zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška,“ dodala policejní mluvčí. Hmotná škoda na traktoru a přívěsu činí odhadem 90 000 korun.