Přijďte oslavit Den seniorů  na slavkovský zámek

VYŠKOV – Poslední zářijový víkend 28. až 29. září se mohou senioři těšit na koncert Karla Gotta revival Morava, divadelní představení Námluvy i zdravotnickou akci Střevo Tour. Vstupné do hlavní prohlídkové trasy zámku bude po celý víkend pro seniory za pouhých 50 korun.

Osvětový projekt Střevo Tour byl zahájen v únoru 2010 a okamžitě vzbudil u veřejnosti velký zájem. Jen při první zastávce v Praze prošlo obří nafukovací maketou tlustého střeva kolem tří tisíc zájemců. Modelem o rozměrech 9 x 4 metry se dá procházet jako tunelem a návštěvníci si mohou prohlédnout, jak vypadá tlusté střevo uvnitř. Uvidí nejen zdravou sliznici, ale také choroby, které tlusté střevo nejčastěji postihují. Nejzávažnější je rakovina tlustého střeva a konečníku. Maketou provádí zkušení průvodci – lékaři, zdravotní sestry nebo studenti vyšších ročníků medicíny a lidem jsou poskytovány správné informace a každý návštěvník má možnost klást otázky přímo zdravotníkům, kteří problematiku včasného záchytu a léčby rakoviny tlustého střeva a konečníku ovládají.

Program oslav Dne seniorů:

Sobota 28. 9. v 18.00 vstupní hala zámku (vstup zdarma): divadelní představení Námluvy, Anton Pavlovič Čechov, Divadelní spolek Slavkov u Brna – komedie o malichernosti a lakotě.

Neděle 29. 9. 13.00 – 16.00 nádvoří zámku (vstup zdarma): Střevo Tour, preventivní zdravotnická akce

15.00 – 16.00 nádvoří zámku (vstup zdarma): Karel Gott revival Morava