Den s Městskou policií Brno a nejen s ní je akce pro vás

BRNO – Pestrou zábavu pro všechny generace, zajímavé zážitky a obrázky z historie strážníků slibuje akce pořádaná Městskou policií Brno v sobotu 28. září na dopravním hřišti vedle koupaliště Riviéra.

zdro: MP Brno

Celodenní program láká na akční ukázky ve vodě i na souši, moderní techniku a současně zve k nostalgickému vzpomínání na dávnou i nedávnou minulost. Tu zprostředkují dobově oděné postavy i unikátní historické exponáty. Areál dopravní výchovy a vzdělávání v Bauerově ulici se zaplní moderní ale i historickou výbavou strážníků, policistů, hasičů nebo zdravotníků. Návštěvníci budou moci nahlédnout do policejních vozidel nebo sanitky. Představí se ale také celníci se zajímavými předměty zabavenými při kontrolách a další instituce. Největší část bude patřit městské policii. Na parkovišti budou přistavené motorky, zásahové vozidlo, preventivně informační autobus a také člun poříční jednotky. Strážníci rádi zájemcům odpoví na otázky nejen ohledně služby v ulicích, ale také třeba o fungování útulku. Pro zájemce bude nachystaná airsoftová střelnice s replikami historických zbraní. K vidění budou také repliky uniforem včetně stejnokroje strážníků.

Z minulosti návštěvníky zpátky do současnosti přitáhnou názorné ukázky práce strážníků. Jednotka poříční, která letos slaví 20 let své existence, využije blízkosti řeky a na hladině předvede záchranu tonoucího člověka. Fanoušci služebních psů uvidí ukázky jejich výcviku. Moderně vybavená pořádková jednotka přenese s kolegy psovody diváky například na demonstraci. Kdo byl na akci v minulých letech, určitě si díky novinkám najde důvod se zastavit i letos. Návštěvníci dostanou díky brněnské hvězdárně možnost prohlédnout si deset metrů vysokou nafukovací maketu Měsíce, která odkazuje k padesátému výročí přistání prvního člověka. Prostor dostane se svými malbami strážník Vojtěch Pokorný. Na obrazech zachycuje historické podoby Brna a důležité události. „Celodenní akce je vhodná nejen pro dospělé návštěvníky, ale také pro děti. Ty si kromě fotografií na motorkách nebo s maskotem Foxíkem si domů odnesou i drobné dárky, o které si zasoutěží. Akce se koná 28. září od 10 do 17 hodin za každého počasí. Vstup je zdarma a stejně tak je možné využít bez poplatku parkování u brány 7 brněnského výstaviště,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

zdroj: MP Brno