Známe výsledky policejní akce s krycím názvem „září“

Praha východ – Ve Středočeském kraji, například v okresech Praha Východ, Beroun, Příbram, Mělník nebo Mladá Boleslav, ve dnech od 23. do 27. září 2019, realizoval Odbor cizinecké policie Středočeského kraje ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce Středočeského kraje, Celním úřadem pro Středočeský kraj a s policií Polské republiky akci pod názvem „září“.

Kontrolou, která probíhala ve vytipovaných objektech a zařízeních, například na pěti ubytovnách v průběhu dne, ale i v nočních hodinách, prošlo 327 cizinců ve 14 objektech. Policie měla na mušce odhalení a eliminaci nelegální migrace, neoprávněné zaměstnávání cizinců, odhalování padělaných a pozměňovaných cestovních dokladů, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Při zadržení a vyhoštění cizinců odvedli policisté dobrou práci, bylo zahájeno třiapadesát správních řízení ve věci správního vyhoštění.

Zajištěno bylo celkem 68 osob cizí státní příslušnosti, většinou z Ukrajiny a Moldávie, z toho bylo poté s 53 cizinci zahájeno správní řízení o vyhoštění, podle zákona o nelegálním pobytu a zaměstnání bez povolení úřadů práce. S jedním cizincem bylo zahájeno řízení z důvodu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dále byly uděleny 4 pokuty v celkové výši 5 000,-Kč. „Policisté Odboru cizinecké policie Středočeského kraje, budou v těchto akcích pokračovat i v následujících měsících,“ potvrdila Jana Šteinerová tisková mluvčí policie.