Včera i dnes. Dvě nehody u obce Dubno. Do konce září už zahynulo na silnicích Příbramska 9 osob!

PŘÍBRAM – Počet nehod na Příbramsku přibývá. Někde více, někde méně. Například v katastru obce Dubno došlo během dvou dnů – tuto neděli i dnes v pondělí 7. 10. 2019 už k dvěma dopravním nehodám se zraněním. Ve zpětném pohledu za devět měsíců letošního roku se stalo už 1253 dopravních nehod, což je oproti loňsku o 64 nehod více. Devět osob zemřelo, 45 lidí utrpělo těžké zranění a 251 osob si odneslo poranění lehčího charakteru.

Smrtelné nehody

V měsíci září řešila policie 138 nehod. Smrtelná dopravní nehoda se odehrála dne 8. září brzy ráno na silnici I/4 v katastru obce Chraštice, kdy se osmapadesátiletý řidič osobního vozidla přejel muže ležícího na vozovce. I přes veškerou snahu lékařů chodec svým zraněním podlehl. Následující den v katastru obce Láz narazil osmašedesátiletý řidič do vzrostlého stromu a na místě zemřel.

Škoda sahá k 8 milionům!

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl v minulém měsíci nesprávný způsob jízdy, poté nepřiměřená rychlost, a to v 16 případech. Sedm motoristů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Celkem 43 karambolů zavinila zvěř, od začátku roku jde o celkem 306 srážek se zvěří. Škoda automobilech přesáhla 7,5 milionu korun.