Kauza trezory objasněna. Muži způsobili několikamilionovou škodu

TÁBORSKO – Táborští kriminalisté vyšetřují již od začátku tohoto roku rozsáhlou sérii krádeží vloupáním do různých firemních objektů a provozoven. V těch docházelo k vykrádání trezorů. Dnes byly zveřejněny podrobnosti k tomuto případu.

Táborští kriminalisté, kteří se zaměřují na potírání závažné majetkové trestné činnosti, mají lví podíl na objasnění rozsáhlé série krádeží. Na základě šetření se jim podařilo ustanovit dvojici mužů středního věku, která se specializovala na vykrádání trezorů.

„Pachatelé kradli nejen na Táborsku, ale i jinde, a to nejen v Jihočeském kraji, ale i v krajích Středočeském, Královéhradeckém a v Praze. Pachatelé se maskovali a na krádeže byli vždy důkladně připraveni. Vedle použití různých prostředků, jak se do trezoru dostat, dokázali v mnoha případech obejít či zničit jejich zabezpečení,“ upřesnil Miroslav Doubek.

Pachatele se kriminalistům podařilo dopadnout přímo při činu. Od ledna tohoto roku jim bylo prokázáno 23 případů s hmotnou škodou ve výši bezmála 4 000 000 korun. „Jednomu z pachatelů pak kriminalisté navíc prokázali i jeho krádež vloupáním do trezoru firmy v jednom z jihočeských měst z roku 2006. Tehdy způsobená škoda byla odhadnuta na souhrnnou částku bezmála 2 500 000 korun,“ konstatoval policejní mluvčí.

Jelikož i nadále probíhá vyšetřování, proto není v této chvíli možné v kauze poskytnout jakékoliv další podrobnější informace. „Oba pachatelé jsou stíháni vazebně. U soudu jim hrozí tresty odnětí svobody na dobu až osmi let,“ dodal Doubek.