Cyklisté v Otrokovicích se dočkají nových stojanů

OTROKOVICE – Staré nevyhovující stojany začnou z Otrokovic mizet. S přibývajícím počtem cyklistů se jim město snaží vyjít vstříc, proto v letošním rozpočtu vyhradilo potřebné finance pro jejich obnovu. První nové cyklostojany se v ulicích objeví už letos.

Do konce letošního roku budou vyměněny stojany na kola před budovami městského úřadu a před Základními školami Trávníky a T. G. Masaryka. Na jejich obnovu je v rozpočtu města letos vyčleněno dvě stě tisíc korun. „V následujících letech hodláme pokračovat ve stejném trendu. Tento rok vyměníme stojany u škol, příští rok u školek a máme vytipována další frekventovaná místa, kde budeme s výměnou pokračovat,“ sdělil Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice.

Se zvyšujícím se počtem cyklistů, rostou i nároky na komfort. „Snažíme se budovat kvalitní a bezpečné cyklostezky, doplňovat a měnit nové stojany a do budoucna uvažujeme i o pořízení veřejné cyklopumpy v blízkosti cyklostezky. Veřejně přístupná pumpa ve městě jako jsou Otrokovice, které má dvě páteřní cyklostezky a město je cyklisticky frekventováno, je určitě praktickou součástí městského mobiliáře. A mohou ji využít i koloběžkáři, jejichž počet také stále narůstá,“ uvedla starostka Hana Večerková.