Oprava silnice ve Vítkovicích v Krkonoších je u konce, řidiči se dočkají i na dalších úsecích na Jilemnicku

LIBERECKÝ KRAJ/KRKONOŠE – Celkovou rekonstrukcí prošel 1,3 km dlouhý úsek silnice ve Vítkovicích v Krkonoších. Do konce října letošního roku dokončí Liberecký kraj velkoplošnou opravu vozovky silnice III. třídy Hrabačov – Křížlice. V listopadu se nové silnice dočkají také občané v Jilemnici, v Žižkově ulici.

Na silnici II/286 v úseku Dolní Vítkovice – Na Starém Mlýně došlo ke kompletní výměně vozovkových vrstev a k úpravě a napojení stávajících přilehlých nemovitostí, hospodářských sjezdů a křižovatek. Silničáři vyčistili příkopy a rigoly včetně obnovy jejich tvaru a sklonu. Úsek silnice má také nové dopravní značení, krajnice, kamenné krajníky a podobrubníkový rigol z kostek. „Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly 8,5 milionu korun. Jsem rád, že nám pomohly peníze z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jan Sviták.

Ke konci se blíží i velkoplošná oprava 2,1 kilometru dlouhého úseku silnice III/28620 Hrabačov – Křížlice na Jilemnicku. „Oprava vyjde na 10,1 milionu korun. Stavební práce probíhají za úplné uzavírky provozu. Pevně věřím, že řidiči se projedou po novém povrchu již na přelomu letošního října a listopadu,“ dodal náměstek Sviták.

V listopadu kraj dokončí též kompletní rekonstrukci silnice II/293 v Žižkově ulici v Jilemnici. Ve spolupráci s městem Jilemnice zde dochází k humanizaci úseku silnice II. třídy včetně výstavby nové okružní křižovatky. Kraj na to získal dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. K slavnostnímu ukončení rekonstrukce dojde 22. listopadu letošního roku.

Foto: Liberecký kraj