Otci se ztratila čtyřletá dívenka při houbaření

BEROUNSKO – Okamžik nepozornosti stačil k tomu, aby se včera v odpoledních hodinách ztratila čtyřletá dívenka svému otci v lese při houbaření.

V lesích mezi Chrustenice směrem na Rudnou, houbařil táta se svojí malou dcerkou. Chvíle nepozornosti.. a dívenku otec nemohl najít. Ihned zavolal na policii a začala pátrací akce, do níž bylo nasazeno desítky policistů a policejních psovodů. Hrůzné okamžiky trvaly několik hodin, nakonec však nemusel do vzduchu ani připravený vrtulník. Policistům obvodního oddělení Beroun se podařilo ztracenou dívku vypátrat živou a nezraněnou. Dívenka byla hlídkou předána otci a pátrací akce zrušena.

„Upozorňujeme občany, aby v tomto období, kdy poměrně často vyráží do lesů za účelem houbaření, měli u sebe vždy mobilní telefon, aby si v případě, že se ztratí, mohli přivolat pomoc. Nedávno proběhla na okrese Praha západ u obce Mníšek pod Brdy rovněž pátrací akce, kdy se při houbaření ztratila seniorka, ta byla policisty naštěstí také včas nalezena v pořádku a bez zranění,“ upozorňuje policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

V těchto případech nehrozí pouze skutečnost, že se člověk ztratí, ale stávají se i situace, kdy se lidé zraní, někam spadnou, nebo mají jinou zdravotní indispozici. Do těchto míst by lidé neměli raději vyrážet sami, ale vždy s někým, aby o sobě měli po celou dobu přehled a jeden druhému mohli pomoci.