Okradl rodiče, teď se skrývá. Neviděli jste ho?

PŘEROVSKO – Kriminalisté pátrají po mladém muži, který se záměrně skrývá na neznámém místě. Byl obviněn z trestných činů podvod a krádež a je možné, že se zdržuje a pohybuje na Přerovsku.

Hledaný muž má 24 let a trvale žije v Praze. Někdy v době od března do září loňského roku v průběhu své návštěvy u rodičů v rodinném domě v Přerově ukradl jejich šperky v hodnotě asi 111 000 korun. Koncem prosince loňského roku okradl i své prarodiče, když byl u nich na návštěvě. Vzal jim finanční hotovost 5 200 korun a zlaté šperky v hodnotě 11 700 korun.

Dál se prostřednictvím ubytovacího internetového serveru v době od února do dubna letošního roku ubytoval ve 13 hotelech po Praze a pod smyšlenou legendou ztráty peněz a dokladů hotely opouštěl bez zaplacení. Tímto jednáním způsobil ubytovacím zařízením celkovou škodu 50 000 Kč,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policie žádá spoluobčany o poskytnutí informací k místu současného pobytu a pohybu hledaného muže. Pokud máte nějaké informace, volejte na linku 158.