Kradenou kartou vybral sto padesát tisíc! Poznáváte podezřelého muže?

PRAHA – Během jediného dne použil kradenou kartu patnáctkrát. Na záznamu kamery je podezřelý, kterého stále hledá policie.

Policisté do dnešních dnů neznají totožnost podezřelého muže, který použil kradenou kartu, a to celkem patnáctkrát. Stalo se to od úterý třetí srpna do středy čtvrtého srpna letošního roku. „Muž prováděl jak výběry z bankomatu, tak i platby u obchodníků. Tímto jednáním způsobil poškozenému škodu sto padesát tisíc korun,“ uvedla dnes policejní mluvčí Hana Křížová. Podle zajištěných svědectví a kamerových záznamů se muž pohyboval na území Prahy 1, 5 a 7. Policisté žádají veřejnost o pomoc se zjištěním totožnosti podezřelého.

Muž je ve věku zhruba padesát let, štíhlé postavy, a měl prošedivělé strniště na tváři. Na hlavě měl výraznou černou kšiltovku se žlutým lemováním a výrazným žlutým znakem v přední části. Oblečený byl do polokošile s krátkým rukávem, s bílým úzkým vodorovným proužkem. Pokud jste muže na záběru bezpečnostní kamery poznali, kontaktujte prosím linku 158. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.