Když si necháte narůst knír, zachráníte bráchu

HOŘOVICE – Lékařští i nelékařští pracovníci ortopedického, urologického oddělení a oddělení ARO Nemocnice Hořovice, se zapojili do boje za mužské zdraví, letos již pátým rokem.

V rámci akce Movember za osvětu a prevenci uro-onkologických onemocnění natočili velmi zábavné video. Tato charitativní akce, každoročně se konající v listopadu, je genderově zaměřená. Má za úkol celosvětově zvýšit povědomí o zdraví mužů. Zároveň je to i akce charitativní. Otec, syn, vnuk, manžel, bratr, strýc, čím víc knírů tím lépe!

Když si necháte narůst knír, zachráníte bráchu! Muži Movemberu si nechávají celý listopad narůst knír a rozmlouvají o svém zdraví, zejména o uro-onkologických problémech. Tím, že změní pomocí kníru svůj vzhled a budou hovořit o tom, proč to udělali – dělají osvětu. Zvláštní pozornost je věnována podpoře zdravého životního stylu mužů a osvětě v oblasti mužských onemocnění, jakými jsou rakovina varlat a rakovina prostaty. Movember je také vyzývá, aby zároveň oni i jejich okolí přispívají na charitativní účely.

Mužský personál nemocnice Hořovice

Požádejte lidi ze svého okolí, aby se nechali zarůst spolu s vámi. Muži umírají zbytečně příliš mladí. Nemusíte tomu jen mlčky přihlížet. Rakovina prostaty, rakovina varlat, duševní zdraví a prevence sebevražd. Do roku 2030 chce organizace Movember snížit počet předčasných úmrtí mužů o 25 %.
Pokud si něčeho všimnete, dělejte s tím něco včas. Své tělo znáte lépe než kdokoli jiný. Pokud si všimnete, že něco není v pořádku, neodkládejte to a nedoufejte, že to odezní. Jděte k lékaři a nechejte se vyšetřit. Včasná detekce je u závažných případů nejdůležitější. Rakovina prostaty, rakovina varlat, špatný psychický stav nebojte se o tom mluvit nahlas.