Slavnostní otevření prvního vína a spousta cimbálové muziky. Dnes začínají na Horním náměstí v Olomouci Svatomartinské trhy

OLOMOUC – Svatomartinské trhy se v Olomouci staly již tradicí. I letos nabídnou kromě dobrého vína také pohodovou atmosféru a hudební program.

Podle rozhodnutí vinařského fondu je letos možné degustovat mladá vína již od 8. listopadu, proto dnes vyroste Svatomartinský stan na Horním náměstí a začne prodej vín ve stáncích. Návštěvníci se mohou těšit na degustaci mladých vín a ochutnávku gastrospecialit, k poslechu zahraje cimbálová muzika.

Program odstartuje v pátek 8. listopadu v 16 hodin cimbálová muzika Pava Mika. Podobný program je připraven i na sobotu a na neděli. V pondělí 11. listopadu v 11 hodin se bude žehnat svatomartinskému vínu, o 11 minut později pak proběhne slavnostní přípitek prvním vínem. V rámci hudebního programu vystoupí další cimbálové muziky. Vždy odpoledne pak bude hrát cimbálová muzika až do pátku 15. listopadu. Přesný program najdete v přiloženém letáku.

Na Dolním náměstí dnes zahájilo provoz oblíbené kluziště, které bude v provozu denně od 10 do 22 hodin. Dopolední bruslení je vyhrazeno pro školy a rodiče s dětmi, odpoledne pro veřejnost. Nebudou chybět ani stánky s oblíbeným punčem, které budou ode dneška jak u kluziště, tak i na Horním náměstí.

Po skončení Svatomartinských trhů už zůstanou prodejní stánky na svých místech. Na pátek 22. listopadu je totiž připraveno zahájení Vánočních trhů Olomouc a rozsvícení vánočního stromu.