Zraněná žena ležela ve svém bytu a zoufale volala o pomoc

PRAHA – Upadla, a uhodila se do hlavy. Také kyčel ji bolela, a nemohla vstát. A tak starší žena volala, a doufala, že ji někdo uslyší. Naštěstí přišla kamarádka a zavolala pomoc.

Ve středu ráno se na sídlišti na Střížkově odehrálo drama za zamčenými dveřmi. Šestasedmdesátiletá žena upadla ve svém bytě tak nešťastně, že si poranila kyčel a také hlavu. Sama nedokázala vstát, ani se dostat k telefonu či dveřím. A tak spolehla na svůj hlas a zoufale volala v naději, že ji někdo uslyší. „Naštěstí k bytu přišla kamarádka, která křik ženy uslyšela. Okamžitě se obrátila na tísňovou linku pražských strážníků. Během jedné minuty byla hlídka na místě,“ přiblížila okolnosti životního dramatu ženy mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Štěstí pokračovalo tím, že ve vedlejším bytu byla přítomná sousedka, která pustila zasahujícího strážníka přes svůj balkón. Hbitě přelezl na druhý a otevřeným oknem se dostal až ke zraněné ženě. Ležela vysílená na zemi ložnice, a byla moc ráda, že strážníka vidí. Stěžovala si na silné bolesti hlavy a kyčle, proto jí strážníci poskytli první neodkladnou péči, a následně ženu předali do rukou přivolaným záchranářům.